Videoconferință cu toți primarii din județ pentru pregătirea Sărbătorilor Pascale care se va axa pe sprijinirea persoanelor vulnerabile. Totodată se iau măsuri pentru asigurarea asistenței medicale pentru urgențele în cazuri de excese alimentare


Intră acum și în grupul de

Autoritățile județene sucevene urmează să organizeze, joi, o videoconferință cu primarii din toate localitățile pentru a analiza pregătirea pentru Sărbătorile Pascale.

În cadrul unei ședințe organizate, miercuri, la Palatul Administrativ, s-a discutat despre fost modul în care pot fi asigurate urgențele pentru cazurile de excese alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale, media ultimilor ani fiind de aproximativ 100 de pacienți ce s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava.

În acest sens, dar și în vederea asigurării necesarului de logistică medicală și de resursă umană, a fost solicitată prezența conducerii unității medicale și a D.S.P. Suceava, la o ședință operativă ce se va desfășura joi la sediul Palatului Administrativ. 

În condițiile în care administrația publică județeană are capacitatea de a susține o ședință în sistem de videoconferință, la care pot participa toți primarii celor 114 localități din județ, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a convocat pentru joi, 16.04.2020, o ședință de lucru pentru analiza, în vederea aplicării, măsurilor necesare pentru pregătirea Sărbătorilor Pascale, cu o atenție deosebită acordată modului în care sunt susținute persoanele de peste 65 de ani și persoanele care, în această perioadă, nu pot să-și asigure traiul zilnic din motive obiective.

Astfel, președintele Flutur a solicitat ca autoritățile publice locale să prezinte măsurile întreprinse pentru susținerea persoanele de peste 65 de ani fără aparținători, modul în care verifică starea acestora de sănătate și le asigură bunurile de strictă necesitate, precum și dacă au nevoie de ajutor în aceste acțiuni menite să ofere suport acestei categorii de persoane.

De asemenea, a solicitat o analiză a posibilităților de acordare a unor ajutoare de hrană și produse de primă necesitate pentru persoanele fără venituri sau aflate la limita sărăciei, identificate la nivelul fiecărei administrații publice locale.

În cadrul ședinței de miercuri s-au pus în discuție măsurile întreprinse la nivelul structurilor M.A.I. pentru a preveni creșterea infracționalității, cauzată de criza COVID-19.

Prefectul județului Suceava a menționat că pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pe raza județului Suceava, au acționat în ultimele 24 ore, un număr de 427 cadre M.A.I., 110 polițiști locali și 18 militari.


Intră acum și în grupul de