O asistentă medicală din cei 231 de angajați ai Spitalului Municipal Vatra Dornei este infectată cu noul coronavirus. În Bazinul Dornelor a fost testat și personalul cabinetelor medicilor de familie, policlinicii și substației SMURD


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului municipal Vatra Dornei, Valentin Stan, a declarat, miercuri, pentru NewsBucovina, că 417 persoane din rândul personalului unităţii spitaliceşti, al policlinicii municipale, al SMURD şi al personalului medical al cabinetelor de medicină de familie care funcţionează în comunele din Bazinul Dornelor au fost testate pentru SARS-CoV-2 în cursul săptămânii trecute şi în primele zile ale acestei săptămâni.

Stan a spus că în cursul săptămânii trecute au fost testaţi 231 de angajaţi ai Spitalului municipal Vatra Dornei, rezultatele au fost negative în 230 de cazuri, doar o asistentă medicală fiind confirmată cu noul coronavirus.

El a precizat că pacienţii internaţi în secţia în care lucrează asistenta respectivă au fost testaţi, rezultatul fiind negativ la toţi cei testaţi.

Stan a mai spus că asistenta medicală al cărui rezultat a fost pozitiv pentru COVID-19 se află izolare la domiciliu. 

Managerul Spitalului municipal Vatra Dornei a menţionat că alte 186 de teste au fost recoltate luni şi marţi, printre persoanele testate pentru COVID-19 numărându-se medicii şi asistenţii medicali ai cabinetelor de medicina familiei din localităţile situate în Bazinul Dornelor, personalul medical al Policlinicii din municipiul Vatra Dornei, dar şi personalul SMURD de la punctul de lucru Vatra Dornei, la o parte dintre aceste teste fiind deja transmis rezultatul.

Stan a subliniat că în prezent este în curs de amenajare spaţiul în care va fi amplasat aparatul RT-PCR pentru efectuarea analizelor testelor PCR pentru SARS-CoV-2.

El a mai precizat că aparatul respectiv, care a fost achiziţionat cu fonduri alocate de Primăria Vatra Dornei şi de către primăriile comunelor din Bazinul Dornelor, a ajuns în ţară, a fost instalat deocamdată într-un laborator din Iaşi, autorizat de Ministerul Sănătăţii, şi va fi adus la Vatra Dornei în momentul în care sunt finalizate lucrările de amenajare a spaţiului cu această destinaţie, iar personalul care va lucra cu acest aparat urmează să fie instruit în acest sens.

(LB)


Intră acum și în grupul de