Dosar penal și amendă de 20.000 lei pentru un bărbat care s-a declarat „cetățean suveran” când a fost prins în trafic fără permis, la volanul unei mașini radiate din circulație și cu plăcuțele confecționate artizanal pe care era imprimat numele acestuia. El nu avea nici declarația pe proprie răspundere


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Rădăuți au aplicat sancțiuni dure față de un bărbat de 41 de ani, din comuna Dornești, care a comis mai multe infracțiuni rutiere. Fiind întrebat de polițiști de ce a admis asemenea încălcări, bărbatul a declarat că este „cetățean suveran”.

Mașina condusă de acesta, un Daewoo Matiz, a fost oprită pentru control, joi, pe strada Calea Bucovinei din Rădăuți.

De la început, polițiștii au atras atenția la faptul că mașina avea aplicate plăcuțele confecționate artizanal, pe care era inscripționat numele bărbatului.

Apoi, șoferul nu a putut prezenta actul de identitate, permisul de conducere și documentele autoturismului, înmânând lucrătorilor de poliție o copie xerox a cărții de identitate și a permisului de conducere, precum și un contract de vânzare-cumpărare din data de 24.11.2019.  

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că bărbatul are dreptul de a conducere suspendat, pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere.

Au mai fost efectuate și verificări cu privire la autoturismul menționat, rezultând că mașina este radiată din circulație din data de 25.09.2018.

Bărbatul a refuzat să facă declarații cu privire la împrejurările în care a fost identificat în trafic și cu privire la faptele săvârșite, precizând doar faptul că este „cetățean suveran”.

Evenimentul a fost raportat procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. Astfel, în cauză se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor  de „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

De asemenea, întrucât bărbatul nu a putut prezenta o declarație pe proprie răspundere sau o adeverință de la angajator, acesta a fost sancționat cu 20.000 lei.


Intră acum și în grupul de