Patru bărbați care au terorizat bătrânii din zona Gura Humorului au fost trimiși în judecată. Aceștia au comis mai multe furturi și tâlhării


Intră acum și în grupul de

Procurorii din Gura Humorului au trimis în judecată patru persoane învinuite de comiterea mai multor infracțiuni, inclusiv tâlhărie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, unul dintre cei patru este în arest preventiv, iar altul este arestat preventiv în altă cauză.

Bărbatul care a fost arestat preventiv în această cauză este învinuit de

  • două furturi calificate, ambele la sfârșitul anului 2017;
  • furt calificat și tentativă la infracţiunea de furt calificat săvârșite la începutul anului 2019;
  • tâlhărie calificată şi uciderea animalelor.

Una din cele mai grave fapte a acestuia a fost comisă pe 17 ianuarie. Seara, bărbatul a pătruns în curtea unor bătrâni, le-a ucis câinele și a pătruns în locuința lor, unde a sustras 200 lei și l-a bătut pe proprietar.

O faptă similară a fost comisă în noaptea de 06/07.01.2019. Bărbatul și ceilalți trei învinuiți au pătruns în locuința unui bătrân, furând produse alimentare în valoare de 100 lei. În aceiași noapte, cei patru au pătruns într-o altă locuință de unde au furat 3700 lei.

Celălalt bărbat arestat este învinuit de ultraj, constând în aceea că la data de 02.11.2019, a ameninţat cu acte de violenţă şi cu moartea pe pădurarul în cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului,  în timp ce acesta se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu de pază şi control pe raza Cantonului Silvic Pârâul Negru.

Tot el este învinuit că a tâlhărit o bătrână de 90 de ani, provocându-i totodată și leziuni.

Procurorii mai menționează că inculpaţii nu au recunoscut săvârşirea infracţiunii de talhărie calificată.

De reținut e și faptul că datele furnizate de către operatorii se telefonie au evidenţiat comunicări intense între inculpaţi, precum şi accesarea arealului infracţional, evidenţiate prin raportul de analiză din data de 29.01.2020 efectuat cu privire la comunicările reţinute de către operatorii de telefonie mobilă.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de