Două cazuri de transport ilegal de lemne depistate la Iacobeni și Vatra Dornei. Polițiștii au confiscat material lemnos în valoare de peste 1.000 lei


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de 4 mai, polițiștii suceveni au depistat două transporturi ilegale de materiale lemnoase.

Potrivit IPJ Suceava, primul caz a fost depistat în urma unui control în trafic pe DN 17 în comuna Iacobeni. A fost oprită o autoutilitară condusă de un bărbat de 36 ani din oraşul  Dolhasca, care transporta, conform avizului de însoţire, cantitatea de 1,56 mc material lemnos, cherestea tivită molid.

În realitate, s-a stabilit că bărbatul transporta cantitatea de 2,64 mc material lemnos. Astfel, el a fost amendat, iar materialul lemnos în valoare de 776,52 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Iacobeni.

Al doilea caz a fost depistat pe strada Roșu din Vatra Dornei. Un localnic de 33 ani transporta 2,39 mc material lemnos, lemn foc de esenţă rășinoase, fără documente de provenienţă şi transport.

Bărbatul, de asemenea, a fost amendat, iar lemnul, în valoare de 250,95 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de