O casă de locuit din Voitinel a fost complet distrusă de un incendiu. În aceeași seară un incendiu a izbucnit și în localitatea Vama, afectând un depozit pentru animale


Intră acum și în grupul de

În cursul de marți, 5 mai, au fost înregistrate două incendii, unul în localitatea Voitinel, iar altul în localitatea Vama.

Potrivit ISU Suceava, incendiul din Voitinel a fost anunțat la 23:22, iar focul a cuprins o gospodărie din localitate.

La sosirea pompierilor cu cele cinci autospeciale, ardeau casa de locuit și acoperișul anexelor gospodărești, corp comun, cu pericol de propagare la proprietatea învecinată.

Focul a fost lichidat câteva ore mai târziu, la ora 02:15, dar până atunci au ars casa de locuit pe o suprafață de aproximativ 110 mp, bunurile din interior (electrocasnice, mobilier, textile ș.a.) și acoperișul construcțiilor anexe pe 60 mp.

În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat gospodăria învecinată.

Sursa citată precizează că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coșul de fum, neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Incendiul din Vama a izbucnit la un adăpost de animale. Pompierii au fost anunțați la 17:50, deplasându-se la fața locului cu două autospeciale și lichidând incendiul la ora 19:40.

Focul a distrus acoperișul clădirii pe aproximativ 100 mp, podul acesteia, unde se aflau depozitate circa două tone de fân și o parte din interior (ieslea animalelor, un perete din lemn, ușa de la intrare și două hamuri pentru cai. S-a degradat învelitoarea din tablă a adăpostului.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un foc deschis în spații deschise. În acest eveniment de asemenea nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul adăpostului de animale.


Intră acum și în grupul de