CAS Suceava trage semnalul de alarmă: Nu mai sunt bani în visterie!


Intră acum și în grupul de

CAS Suceava a informat miercuri că, bugetul alocat spitalelor în ultimul trimestru al anului 2009 nu acoperă necesarul de cheltuieli ale acestora şi prin urmare aşteptă o rectificare bugetară, cel târziu până la mijlocul lunii octombrie. „CAS Suceava a făcut toate demersurile către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi a transmis sumele necesare până la sfârşitul anului pentru asigurarea asistenţei medicale în judeţ”, precizează preşedintele director al CAS Suceava, Cristina Iordăchel.

Suma totală solicitată este de 80.000.000 lei, din care 40.000.000 lei sunt necesari pentru acoperirea serviciilor medicale spitaliceşti, 25.168.000 lei pentru medicamente compensate şi gratuite, 5.800.000 lei pentru medicina de familie, 201.000 lei pentru asistenţa medicală stomatologică, 5.058.000 lei pentru serviciile medicale paraclinice -analize medicale, computer tomograf (CT), RMN, 530.000 lei pentru centrele de recuperare, 3.200.000 lei pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi 20.000 lei pentru îngrijiri la domiciliu.

„Bugetul suplimentar solicitat pentru spitale, de 40 milioane lei, este absolut necesar pentru asigurarea nivelului de finanţare în trimestrul al IV-lea, la fel cu cel din trimestrul III. La nivelul CAS Suceava vom renegocia contractele cu spitalele pentru a contracta cea mai mare parte a sumelor din lunile noiembrie şi decembrie în luna octombrie, pentru a asigura astfel finanţarea spitalelor pentru prima jumătate a lunii octombrie”, spune Cristina Iordăchel.

Potrivit acesteia, până la această dată s-a achitat spitalelor din judeţ contravaloarea serviciilor medicale conform contractelor încheiate şi s-a plătit inclusiv lichidarea lunii august, urmând ca în această săptămână să se achite şi o parte din avansul lunii septembrie, conform graficului de finanţare stipulat în contract.


Intră acum și în grupul de