Acasă Social Caz suspect de gripa noua la un liceu din Campulung Moldovenesc

Caz suspect de gripa noua la un liceu din Campulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a fost informată luni de către un medic infecţionist din Câmpulung Moldovenesc despre faptul că o elevă de liceu prezintă simptome de gripă. „Mama fetei a văzut spoturile de la televiziuni şi a asociat simptomele de gripă cu sosirea recentă din Italia şi s-a prezentat la medic”, a declarat marţi, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu, precizând că reprezentanţii instituţiei s-au deplasat imediat pentru a recolta probe atât de la elevă cât şi de la doi colegi ce au intrat în contact cu fata. Marţi, s-au recoltat probe de la alţi doi contacţi ce prezentau simptome.

Eleva a revenit în ţară împreună cu mama ei, pe data de 19 septembrie, cu un microbuz particular. Pentru că au mai existat cazuri de viroze în clasa fetei şi înainte de sosirea acesteia, epidemiologii din Câmpulung Moldovenesc au luat măsurile specifice unei infecţii sezoniere, cum ar fi realizarea dezinfecţiei, monitorizarea cazurilor, iar dacă rezultatul probelor trimise la Institutul Cantacuzino va confirma suspiciunea de gripă nouă, activitatea în clasa respectivă va fi suspendată. Astfel cei 29 de elevi vor fi trimişi acasă.



Adrian Popescu a mai ţinut să menţioneze că a crescut incidenţa infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) cu 20 la sută. „Dacă aveam raportate din teritoriu un număr de 400 de IACRS-uri, săptămâna care a trecut numărul acestora a fost la 600”, a arătat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version