Paduchi si raie printre elevii suceveni de scoala generala


Intră acum și în grupul de

Rezultatele triajul epidemiologic realizat de Direcţia de Sănătate Publică Suceava, luna aceasta, în unităţile de învăţământ, indică faptul că unii dintre elevii de şcoală generală sunt cam „nespălaţi” fiind certaţi cu apa şi săpunul. Potrivit directorului coordonator al DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, nu au fost depistate cazuri de hepatite, rujeolă, rubeolă, scarlatină, tuse convulsivă, dizenterie, dar au fost depistate câteva sute de inflamaţii ale amigdalelor, dar şi cazuri de pediculoză şi scabie.

„Numărul total de copiii din unităţile de învăţământ din judeţul nostru este de 114.852. Dintre aceştia au fost verificaţi, în septembrie 109.956, fiind depistate 709 de cazuri de angine, 7 cazuri de angine cu steptococ, 284 de cazuri de pediculoză şi 77 de cazuri de scabie. Pentru cazurile de angină cu streptococ, scabie şi pediculoză s-a primit tratament gratuit de la Direcţia de Sănătate Publica Suceava”, precizează Alexandru Lăzăreanu cu menţiunea că, în cadrul acestui triaj epidemiologic s-a pus accentul pe depistarea infecţiilor respiratorii acute dat fiind contextul epidemiologic mondial.

În privinţa cazurilor de pediculoză, din cele 284 cazuri depistate, 209 s-au înregistrat în rândul elevilor de şcoli generale, 171 în mediul rural şi 38 în cel urban, alte 40 de cazuri au fost consemnate la grădiniţe, dar şi 9 cazuri la liceu.

Cât priveşte scabia, de asemenea, cel mai mare număr s-a înregistrat în şcolile generale, respectiv 62 din totalul celor 77 cazuri- 46 la sate şi 16 la oraşe.

Triajul epidemiologic se realizează semestrial.


Intră acum și în grupul de