Sa inceapa jihadul !! Sa vina circul in Romania !!


Intră acum și în grupul de

PSD cică iese de la guvernare. Eu unul, mă aştept însă ca lucrurile să fie mult, dar mult mai complicate decât lasă la prima vedere să pară liderii naţionali ai partidului.

Vă daţi seama că nici bine nu s-a uscat cleiul de la noile fotolii de directori, comandate pe internet, tocmai de la Bucureşti, de managerii social-democraţi, că acuma trebuie să împacheteze şi să plece. Şi când? Tocmai când cheltuielile la partid sunt mari, iar bătălia e şi mai mare pentru că miza e una demnă de toată vărsarea de sânge de care e capabil membrul PSD.

Vă închipuiţi că democraţii nu s-au lăsat chiar duşi de val atunci când au decis să fie „bărbaţi” şi să îşi depună demisiile din fotoliile de miniştri. Au ei o strategie bine gândită. Nu acelaşi lucru l-aş putea spune însă despre PD-L-işti care, fie că vor, fie că nu, chiar dacă au şi ei strategia lor, sunt la cheremul toanelor unui singur om, preşedintele Traian Băsescu. Iar dacă ar fi să-i dăm crezare liderului PSD Viorel Hrebenciuc care a spus că Traian Băsescu „e mereu beat”, atunci chiar că cei din PD-L au o mare problemă.

Revenind la subiectul legat de bărbăţia PSD-iştilor, e clar că jocul lor are o singură miză: fidelizarea până la exces a electoratului PSD care mai-mai că era pe cale să opteze între Sorin Oprescu şi Mircea Geoană. Dacă rezolvă ecuaţia cu propriul electorat, ecuaţie care nu este deloc simplă dacă e să vă gândiţi că maşina de vot a PSD nu e uşor de urnit, dar este extrem de serioasă când vine vorba de a se prezenta la urne, Mircea Geoană mai poate stârni suspine şi din partea altor câteva procente din electoratul urban, care l-ar putea vedea un flăcău hotărât, consecvent în idei, cu ceva „cojones”, decis să schimbe ceva în bine şi cu un partid serios în spate. Deci lucrurile se complică.

Şi se mai complică şi dintr-un alt motiv: pentru că din momentul acesta PD-L nu va ierta nimic. Iar PSD va vrea sânge. Cu alte cuvinte să înceapă „jihadul” ca să vedem şi noi electoratul cum se pot scuipa în public două mâţe, şi nici una dintre ele cu pedegree. Va fi, cel puţin din perspectiva oferită publicului azi, o „coţăială” în toată regula a cărei miză este crucială pentru viitorul celor două partide, o guvernare pentru cel puţin două mandate. Cea mai rămas din ăsta şi cel din 2012-2016.


Intră acum și în grupul de