Ziua Adopției a fost marcată la DGASPC Suceava împreună cu copiii adoptați și familiile adoptive


Intră acum și în grupul de

Anual, în data de 2 iunie, este sărbătorită Ziua Națională a Adopției. La Suceava, DGASPC Suceava continuă tradiția de a marca această dată împreună cu copiii adoptați și familiile adoptive.

Astfel, și anul acesta a fost organizat un eveniment similar, arată, printr-un comunicat de presă, Director executiv al DGASPC Suceava Georgeta Nadia Crețulea.                                         

„Anul acesta ne-am gândit să marcăm Ziua națională a Adopției, mulțumind tuturor celor care au avut curajul de a face acest pas,  copii și părinți deopotrivă,  copiilor pentru curajul de a face o schimbare și dorința de a avea o familie iar  familiilor pentru curajul de a înfrunta prejudecățile și de a oferi un cămin, iubirea și viața lor, unui copil”, a precizat Crețulea.

Totodată, cu ocazia sărbătorii, directorul DGASPC Suceava a ținut să precizeze că „familia devine completă atunci  când iți dorești să fii părinte și reușești acest lucru pentru că ai capacitatea de a crește în suflet un Copil, înțelegând că modul în care poți realiza lucruri minunate este să iubești ceea ce faci și să îți dedici viața unui copil căruia nu tu i-ai dat viață, dar tu îi poți schimba Destinul! Iar părinții adoptivi, fară excepție, își doresc să devină părinți și iubesc ceea ce fac. Ei formează  Oameni din copiii pe care îi  cresc de multă  vreme în suflet!”, a menționat sursa citată.

Reamintim că inițiativa de a marca la Suceava  Ziua Națională pentru Adopție s-a născut în  anul 2014 și este menită “să celebreze familiile care au dorit sa ofere o şansa unor copii care nu au avut parte de iubirea parentală și de un mediu propice pentru dezvoltarea lor psihică, fizică și spirituală”.


Intră acum și în grupul de