Detaliile accidentului de lângă Gura Humorului: Șoferul era băut și circula cu o viteză neadaptată la condițiile de drum


Intră acum și în grupul de

După cum am relatat anterior, luni seara s-a produs un grav accident rutier la ieșirea din Gura Humorului, în urma căruia a murit un bărbat.

Pe lângă cele relatate anterior, adăugăm că impactul s-a produs în jurul orei 21:30. Concret, un bărbat de 35 de ani, din or. Frasin, conducea un Suzuki Vitara, pe DN 17, în afara localității Gura Humorului.

Ajuns în dreptul Staţiei de Carburanţi „Socar”, bărbatul a pierdut controlul asupra direcţiei, derapând, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune laterală cu un autoturism condus regulamentar.

Din primele cercetări ale polițiștilor suceveni, reiese că au existat mai multe cauza care au condus la producerea accidentului. Astfel, s-a constatat că șoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum cu carosabil umed.

Pe lângă asta, el nu a păstrat o distanță suficientă în mers faţă de autovehiculul din faţa sa, care se deplasa în coloană cu viteză redusă.

La toate acestea se mai adaugă faptul că șoferul era sub influența băuturilor alcoolice (conform declaraţiilor verbale ale persoanelor cu care acesta a consumat băuturi alcoolice, aspecte care vor fi clarificate în urma efectuării necropsiei).

Prin urmare, în urma impactului violent, autoturismul Suzuki Vitara a fost proiectat în afara părţii carosabile, intrând în coliziune laterală cu unul dintre stâlpii de iluminat ai Staţiei de Carburanţi, conducătorul auto fiind proiectat la rândul său în afara autovehiculului.  

Bărbatul a murit pe loc.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „ucidere din culpă”.


Intră acum și în grupul de