Doi tineri suceveni au fost reținuți și apoi plasați sub control judiciar după ce au fost prinși în trafic transportând țigări de contrabandă


Intră acum și în grupul de

Doi tineri, de 19 și 29 de ani, au probleme cu legea după ce au fost prinși transportând țigări de contrabandă. În prezent, aceștia se află în arestul IPJ Suceava și urmează a fi plasați sub control judiciar pentru 60 de zile fiecare.

Istoria a început marți, aproape de miezul nopții, când un echipaj de poliție a observat pe DN 17A o autoutilitară marca Seat, care circula din direcția Vatra Moldoviței către centru comunei Sadova, iar la momentul observării echipajului de poliție, vehiculul a virat brusc spre dreapta, pe drumul de acces către Pensiunea Steaua Nordului din Sadova.

Polițiștii au urmărit autoutilitara și au găsit-o staționând în parcarea pensiunii amintite, iar lângă vehicul se aflau cei doi tineri, unul de 19 ani din Moldovița, iar celălalt de 29 de ani din Vatra Moldoviței.

Tinerii susțineau că transportă niște deșeuri lemnoase, fapt parțial adevărat, întrucât printre deșeurile respective polițiștii au găsit colete cu țigări de contrabandă. În total, cei doi transportau 5.518 pachete cu țigări, toate de proveniență extracomunitară.

Totodată, organele de poliţie judiciară au dispus ridicarea țigărilor și ridicarea în vederea indisponibilizării a autoutilitarei, având o valoare estimată de aproximativ 9000 de lei.

Per total, prejudiciul cauzat este de aproximativ 71.734 lei.

La rândul său, începând cu miercuri dimineață cei doi au fost plasați în arest pentru 24 de ore, iar după expirarea ordonanțelor de reținere, cei doi vor fi plați sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind cercetați penal pentru „contrabandă calificată”.


Intră acum și în grupul de