Acasă Social FOTO // 116 tineri din promoția 2020 au absolvit Colegiul Naţional Militar...

FOTO // 116 tineri din promoția 2020 au absolvit Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de 11 iunie a avut loc festivitatea de absolvire a promoției 2020 la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, denumită promoția „General Ioan Emanoil Florescu”.

În acest sens, redăm comunicatul Colegiului:



„A mai trecut un an în care visele adolescenței au prins contur şi o nouă generație de elevi militari este pregătită să înfrunte viața. Astăzi, 11 iunie, a avut loc festivitatea de absolvire a promoției 2020 la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. De acum înainte, absolvenții din acest an, vor fi cunoscuți drept promoția  „General Ioan Emanoil Florescu”, denumită astfel în semn de omagiu adus unui personaj marcant al istoriei noastre militare.

Activitatea a avut loc în cadru restrâns, respectând normele privind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV 2. Alături de cei 116 absolvenţi, au fost colonel Florin Vasiliu, reprezentantul Statului Major al Apărării, colonel Florin Șoltuz, reprezentantul Statului Major al Forțelor Terestre, cadrele didactice și instructorii militari care le-au îndrumat pașii pe parcursul celor patru ani de studiu.

Pentru absolvenți, sfârșitul de an școlar reprezintă un reper încărcat de emoție deoarece liceul militar este locul în care adolescenții și-au petrecut cei mai frumoși ani din viață și au legat cele mai strânse prietenii. Drept dovadă sunt chiar mărturiile absolvenților: „Cu patru ani în urmă, pășeam sfioși pe platoul liceului, acompaniați de lacrimile părinților care din acel moment au știut că ai lor copii își trăiesc ultimele clipe ale copilăriei și îmbrățișează cu stoicism rigorile carierei militare. Acum, după multe momente frumoase petrecute în liceul militar, după multe nopți nedormite în care țineam discursuri filosofice alături de colegii de cameră, după ce ne-am pus pe tavă toate forțele pentru a aşeza liceul la loc de cinste, ținem să multumim tuturor celor care s-au implicat în dezvoltarea fiecăruia și ne-au ajutat să devenim cea mai bună variantă a noastră, să fim eroi” – Plutonul 4.

„Destinul ne-a adus împreună și asta doar pentru că am avut același vis. Am crescut împreună, am învățățat să luptăm și să demonstrăm că nimeni și nimic nu ne poate învinge. Viitorul nu este un impediment al relației noastre pentru că vom rămâne mereu uniți prin gând și suflet. Drumul nostru în liceul militar nu a fost unul ușor. Am intrat într-o lume complet nouă, a formării, a maturizării și a prieteniei necondiționate. Într-un final am reușit să ne adaptăm si să realizam cel mai frumos dans în cadență.” – Plutonul 3.

„Laitmotivul zilelor noastre în liceul militar a fost simțul umorului, care ne-a ghidat pașii cu repeziciune spre deznodământ. Curioși, puternici, vorbăreți și zgomotoși, (majoritar) extrovertiți, sinceri, am căutat mereu să ne păstrăm optimismul și să le amintim tuturor că, mai întâi de toate, suntem adolescenți și prin zbuciumul nostru traversăm LM-ul, pe care îl vom purta mereu cu noi, în suflet.” – Plutonul 1.

Un  moment important din cadrul festivității a fost acela în care absolvenţii promoţiei 2020 au predat cheia colegiului, reprezentanţilor claselor a XI-a, drept simbol al continuităţii tradiţiilor şi valorii generaţiilor de elevi ai Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”.

Șeful Statului Major al Apărării, domnul general-locotenent Daniel Petrescu le-a transmis absolvenților să fie puternici și să înfrunte cu mult curaj obstacolele vieții, demonstrând celor din jur ambiția și determinarea de a fi cei mai buni. Momentul festiv s-a încheiat în aplauzele cadrelor didactice și a personalului militar, astfel adăugându-se o nouă filă în cartea cetăţii de la poalele Rarăului.”

Text: Georgiana Lupu, Responsabil Informare și Relații Publice

Foto: Mavi Studio și Laurențiu Sbiera


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version