Violență la Fălticeni: Fiul și tatăl acestuia înarmat cu o baionetă și o sabie de panoplie au atacat două persoane și autospecialele Poliției și Ambulanței


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Fălticeni a încercat să „rezolve” un conflict cu ajutorul unei baionete și unei sabie de panoplie. Acesta a atacat o persoană care a „îndrăznit” să sune la Poliție după ce a devenit martoră la agresiunea comisă de fiul celui înarmat asupra unui alt bărbat din Fălticeni.

De la arsenul fălticenianului au avut de suferit și autospecialele Poliției și Ambulanței.

În prezent, cei doi agresori se află în arest, fiind cercetați penal pentru un șir de infracțiuni.

Ce s-a întâmplat?

Iniția, în jurul orei 11:00, Poliția Fălticeni a primit o sesizare anonimă, referitor la faptul că un bărbat a fost agresat.

La fața locului a fost identificat un localnic de 40 de ani, care a declarat că a fost lovit de către un tânăr de 25 de ani, tot din Fălticeni. Bărbatul avea urme vizibile de violență și a fost transportat la spital. Acesta a fost diagnosticat cu „hematom periorbital drept, epistaxis post traumatic, excoriații faciale și piramidă nazală, contuzie și excoriații față dorsală mână dreaptă”.

Peste o jumătate de oră, Poliția a fost din nou sesizată despre faptul că o altă persoană a fost agresată la intersecția străzilor Filaturii cu Bulevardul Doi Grăniceri din localitate.

La fața locului s-a deplasat aceeași patrulă, iar când au ajuns au observat un bărbat care alerga după mai multe persoane având asupra sa un cuțit. La sosirea organelor de poliție bărbatul, identificat ulterior în persoana unui localnic de 50 ani s-a îndreptat către autospeciala de poliție și a lovit cu cuțitul în aceasta producând avarii aripii stângi față și oglinzii stânga față.

Cu toate acestea, polițiștii au l-au încătușat. După cum s-a stabilit ulterior, agresorul de 50 de ani este tatăl celui de 25 de ani.

Ce a urmat?

Ulterior, s-a stabilit că tânărul de 25 de ani l-a agresat pe bărbatul de 40 de ani amintit la început. Fapta a avut loc în incinta unui magazin de pe Bulevardul Doi Grăniceri.

După asta, considerând că vânzătorul a sesizat Poliția, agresorul i-a reproșat acestuia aceste aspecte, adresându-i injurii. Ulterior, în sprijinul fiului său, a venit bărbatul de 50 de ani, care era înarmat cu o baionetă și  o sabie de panoplie.

După cu am mai menționat, bărbatul a lovit cu baioneta pe care o avea asupra sa autospeciala de ambulanță, în zona panoului stânga-spate, precum și autoutilitara de poliție aparținând IPJ Suceava, parcată pe bulevardul amintit.

De menționat, că bărbatul nu a întreprins careva acțiuni agresive împotriva polițiștilor ajunși la fața locului. În orice caz, acesta a fost imobilizat cu ajutorul spray-lui iritant-lacrimogen.

Astfel, prin ordonanța emisă în aceiași zi, agresorul-fiul este cercetat penal pentru „distrugere” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”, iar agresorul-tatăl pentru „lovirea sau alte violențe”, „distrugere”, „amenințare”  și „tulburarea ordinii și liniștii publice”.

Totodată, cei doi se află în arest pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, bărbatul de 50 de ani va fi prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni cu propunerea de luare a măsuri preventive a controlului judiciar.


Intră acum și în grupul de