Doi bărbați din comuna Dumbrăveni au fost plasați sub control judiciar pentru maltratarea unui cal


Intră acum și în grupul de

Procurorii suceveni au dispus, marți, punerea în mișcare a acțiunilor penale față de doi bărbați ce au agresat un cal. Astfel, cei doi au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile.

Amintim că în data de 8 iunie, polițiștii suceveni și voluntarii de la Asociația „Casa lui Patrocle” i-au identificat pe cei doi agresori. Anterior, pe internet a apărut un filmuleț în care se vede cum bărbații loveau animalul. Imaginile au fost făcute de un tânăr de 16 ani, martor al celor întâmplate. Astfel, unul dintre agresorii, văzând că este filmat, l-a înjurat pe adolescent și i-a arătat organul genital.

În urma examinării medicale de către specialiștii Direcției Sanitar Veterinare a calului s-a constatat că acesta prezenta leziuni la nivelul picioarele din spate, motiv pentru care animalul a fost preluat cu o autoutilitară specializată de către Asociația „Casa lui Patrocle” și transportat la un centru de îngrijire.

Potrivit purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava unul dintre cei doi este cercetat pentru „rănirea sau schingiuirea animalelor”, „ultraj contra bunelor moravuri” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”, iar celălalt pentru „rănirea sau schingiuirea animalelor” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”.


Intră acum și în grupul de