Doi tineri din Sucevița reținuți după percheziții efectuate la suspecți de braconaj. Au fost găsite două arme letale de vânătoare cu lunetă, un pistol, muniție, lunete, binoclu și capcane

Polițiștii suceveni au efectuat, sâmbătă, trei percheziții la bărbați din Sucevița cu vârste între 23 și 48 de ani, după ce au avut datel şi informaţii privind activitatea ilegală a acestora și în baza unui mandat emis de un judecător.

La percheziții polițiștii au fost sprijiniţi de 10 luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale – IPJ Suceava, patru lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava și trei polițiști  din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul Criminalistic.

Cele trei persoane vizate erau suspetate de deținerea ilegală la domiciliile lor de arme şi muniţii letale, pe care le utilizează la activități de braconaj cinegetic.

În urma efectuării perchezițiilor la cele trei locații au fost identificate şi ridicate două arme letale de vânătoare prevăzute cu lunetă și un pistol.

Totodată, au fost ridicate 18 elemente de muniție, 3 lunete, un binoclu și 4 capcane.

De la locuințele vizate au fost confiscate și 7 trofee de vânat  și 125 kg carne vânat.

Din verificările efectuate s-a constatat că nici unul dintre cei trei bărbați  nu figurează ca fiind posesor legal de arme și muniții, iar armele nu figurează înscrise în evidențe. 

În acest caz a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cei trei suspecți pentru comiterea infracțiunilor de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, „uzul de armă fără drept” și „braconaj cinegetic”.

Față de doi suspecți de 23 și 26 de ani, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi pusă în mișcare acțiunea penală și prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.

Cei doi au fost încarcerați în arestul IPJ Suceava.