Acasă Social „Steaguri Verzi” pentru inca doua scoli din judet

„Steaguri Verzi” pentru inca doua scoli din judet


Intră acum și în grupul de

Lista şcolilor sucevene posesoare de „Steag Verde” este în continuă creştere. Încă două şcoli din judeţul Suceava au primit această distincţie în cadrul Seminarului Naţional „Parteneriate în educaţia pentru mediul înconjurător”, care a avut loc în Bucureşti. Cele două unităţi şcolare sunt Grădiniţa cu program normal „Ţăndărică” din Suceava şi Şcoala din Panaci.

În cadrul aceluiaşi eveniment, pentru alte 8 şcoli din judeţ a fost reconfirmată acordarea “Steagului Verde”. Este vorba despre Şcoala cu clasele I – VIII nr. 2 din Vatra Dornei, Şcoala nr. 3 din Câmpulung Moldovenesc, Şcolile din Şcheia, Bodgăneşti, Cacica, Ipoteşti şi Bosanci şi Grădiniţa cu program normal din Bosanci.
Au mai fost acordate 18 premii speciale pentru participarea la concursul Naţional „Patrule Eco” şi Marele Premiu „Fotografia Eco”.



“Steagul Verde” reprezintă premiul simbol al educaţiei pentru mediu, acordat şcolilor care implementează cu succes programul, un eco-indicator recunoscut pentru educaţia privind Dezvoltarea Durabilă şi, în acelaşi timp, un certificat al performanţelor de mediu ale şcolilor.

Şcoala trebuie să demonstreze o strategie activă de comunicare, informare şi implicare a întregii comunităţi şcolare şi locale în acţiunile pe care le desfăşoară.
Autorităţile Locale trebuie să fie atrase în desfăşurarea programului, acesta reprezentând un element cheie al Agendei Locale 21, pe care Programul Eco-Şcoala o promovează.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version