Doua scoli din judet vor fi integrate in reteaua educationala „European Schoolnet”


Intră acum și în grupul de

Europarlamentatul sucevean Petru Constantin Luhan anunţă că a început deja colaborarea cu o reţea educaţională europeană – European Schoolnet – pe două proiecte care au ca scop familiarizarea elevilor şi profesorilor cu noile tehnologii de informare şi comunicare şi apropierea acestora de temele europene. „Primul program la care voi participa se numeşte „myEUROPE” (Europa mea) şi este destinat elevilor şi studenţilor cu vârste cuprinse între 5 şi 20 de ani. Scopul acestui program este să îi ajute pe elevi să conştientizeze ce înseamnă să fii un tânăr în Europa de azi şi să îi familiarizeze cu conceptul de „dialog intercultural”. În acest fel, profesorii şi elevii din România pot stabili legături cu alte şcoli din străinătate şi pot schimba informaţii, idei de predare sau realiza proiecte şcolare împreună. Deşi proiectul este destinat în primul rând elevilor, în final ajung să se implice şi părinţii”, precizează europarlamentatul Luhan.

Astfel, în perioada imediat următoare, acesta va realiza o sesiune de informare la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava şi la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret pentru a le facilita accesul la această reţea educaţională.

Un alt proiect în care intenţionează europarlamentatul sucevean să se implice este „Futur Energia” (Energia viitorului) – un program finanţat de către Comisia Europeana în cadrul Anului European pentru Creativitate şi Inovaţie (2009). Şi acest program se adresează tot tinerilor şi are ca scop promovarea educaţiei în materie de energie în şcoli.

Acest program include diverse activităţi pedagogice conturate în jurul temelor energetice şi încurajează diferitele proiecte realizate de către elevi. De exemplu, li se cere elevilor să conceapă o casă care să consume cât mai puţină energie şi sunt premiate cele mai bune proiecte şi popularizate pe site-ul programului.

Rolul europarlamentatului sucevean va fi de a participa la unele dezbateri pe teme de energie şi dezvoltare durabilă împreună cu alţi colegi din Parlamentul European şi cu experţi internaţionali.


Intră acum și în grupul de