„Scoala pe roti” de la Colegiul „Petru Rares” a ajuns la Bosanci si Dolhasca


Intră acum și în grupul de

Profesori şi elevi de la Colegiul Naţional “Pentru Rareş” Suceava s-au constituit într-o „Şcoală pe roţi”, desfăşurând vineri prin aceasta o acţiune de voluntariat la Bosanci şi Dolhasca. Potrivit directorului colegiului, prof. Daniela Dungeanu a fost prima acţiune organizată în cadrul Clubului de voluntariat al colegiului, iniţiat de profesoara de engleză Dana Postolache, “Şcoala pe roţi” fiind formată din 12 profesori şi 5 elevi.

Profesorii participanţi la aceste deplasări au făcut parte din grupul celor care au contribuit la desfăşurarea proiectului transfrontalier „Punte educaţională în Bucovina”, încheiat recent.

Potrivit managerului prestigiosului colegiu sucevean, mulţi dintre profesori sunt absolvenţi ai „cursului de formare animatori de tineret”, fiind „formatori cu diplomă” cum se spune în domeniul educaţiei nonformale a tinerilor. „Vocaţia de voluntari, nevoia pe care aceşti profesori o resimt de a se deplasa către copiii aflaţi mai aproape sau mai departe de Suceava şi de a lucra cu elevii într-o altfel de şcoală, una în care cuvântul fiecăruia contează, sunt mobilele care au pus în mişcare Şcoala pe roţi” spune Daniela Dungeanu.

Vineri dimineaţă, echipa s-a deplasat la Şcoala cu clasele I-VIII Bosanci, unde „s-au purtat discuţii despre educaţia nonformală şi rolul său în educaţia generală a copiilor”, apoi în doua clase s-au desfăşurat „secvenţe instructiv educative de factură nonformala, dar posibile a fi adaptate la învăţarea curentă”.

După amiază, profesorii au deplasat „Şcoala pe roţi” în oraşul Dolhasca, la Casa de cultură, unde s-au adunat copii din toate şcolile regiunii, inclusiv cele mai defavorizate. “Activităţile s-au desfăşurat pe secţiunile uman şi real, reuşind să implice total, fizic şi emoţional, elevii participanţi. Mulţumim pe această cale conducerilor şcolilor gazdă pentru ospitalitate şi pentru faptul ca ne-au întărit ideea că putem fi utili şi în educaţia nonformală. Colegiul Naţional „Petru Rareş” doreşte să continue această iniţiativă, deplasând „Şcoala pe roţi” şi spre alte regiuni ale judeţului, şi să conlucreze cu Palatul Copiilor şi Fundaţia Cygnus din Suceava, care derulează acţiuni similare”, a mai declarat Daniela Dungeanu.


Intră acum și în grupul de