Protectia Consumatorilor Suceava reincepe concursul de eseuri pentru elevi


Intră acum și în grupul de

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava a demarat un program de prevenire având ca ţintă predilectă educarea copiilor şi a tinerilor în ceea ce priveşte domeniul protecţie consumatorilor, a anunţat marţi, comisarul superior al CJPC Suceava, Elena Oanea. „Urmărim stimularea capacităţii de autoprotecţie individuală a consumatorilor, cunoaşterea de către aceştia a drepturilor pe care le au şi creşterea nivelului de exigenţă în raport cu operatorii economici cu care vin în contact, comercianţi sau prestatori de servicii”, a declarat Elena Oanea.

Programul a demarat la Colegiul naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, la întâlnire participând elevi din clasele terminale, a XI-a şi a XII-a, cărora li s-au prezentat principalele drepturi pe care le au în calitate de consumatori, exemple concrete din activitatea comisarilor, situaţii care pot fi evitate prin vigilenţa consumatorului.
Comisarul superior sucevean a ţinut să precizeze că astfel de întâlniri se vor desfăşura săptămânal în şcoli şi licee din întregul judeţ.

Elena Oanea a menţionat că instituţia relansează concursul de eseuri „E şi dreptul meu să fiu protejat”, iar prima temă din această nouă serie este „Ştim pe ce dăm banii?”, accentul fiind pus pe produsele falsificate şi contrafăcute. Lucrările se primesc până pe data de 25 noiembrie pe adresa [email protected].

Comisarul superior a mai adăugat că la începutul lunii decembrie va fi lansat şi un concurs de desene pentru clasele I-VIII pe tema „Spuneţi NU jucăriilor periculoase”, avându-se în vedere că urmează luna cadourilor.


Intră acum și în grupul de