CAS verifica daca farmaciile elibereaza medicamente compensate si gratuite conform contractului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Săptămâna aceasta reprezentanţii CAS Suceava efectuează o acţiune de control la toate farmaciile din judeţ, urmărind în principal în ce măsură sunt eliberate medicamentele gratuite pentru afecţiunile acute, îndeosebi pentru copii, până în momentul de faţă neînregistrându-se probleme.

Preşedintele CAS Suceava, Cristina Iordăchel, a declarat că farmaciile trebuie să respecte condiţiile contractuale, cu atât mai mult cu cât judeţul Suceava se poate lăuda că este printre puţinele din ţară în care CAS a decontat chiar „în avans”.

Potrivit acesteia, deşi acum facturile din iunie pot fi plătite în ianuarie, la Suceava 70 la sută dintre acestea au fost deja achitate, înainte de modificarea legislaţiei care a prelungit termenele de plată.

Cristina Iordăchel anunţa săptămâna trecută că pentru eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite au fost alocate credite de angajament în valoare de 22.224.000 lei, care vor acoperi consumul lunii septembrie şi a trimestrului IV al anului 2009.

La solicitarea CAS Suceava, până vineri, farmaciştii trebuiau să depună toate facturile conform consumului înregistrat în luna septembrie, urmând să semneze un nou act adiţional, în care se precizează o nouă valoare orientativă care va fi aproximativ egală cu cea a trimestrului III.

Conducerea CAS Suceava preciza că valoarea orientativă a contractului nu limitează eliberarea medicamentelor la nivelul oricărei farmacii aflate în contract cu CAS Suceava, în toate lunile anterioare aceasta fiind depăşită de majoritatea farmaciilor şi fiind decontată la consumul real, la termenele stabilite în contract.


Intră acum și în grupul de