Acasă Social Noi lucrari de modernizare la Unitatea de Primire a Urgentelor Suceava

Noi lucrari de modernizare la Unitatea de Primire a Urgentelor Suceava


Intră acum și în grupul de

O nouă etapă de lucrări de modernizare a Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va demara în curând. Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale judeţene, medicul urgentist Tiberiu Brădăţan a declarat că joi a avut loc licitaţia pentru o serie de lucrări de modernizare la UPU, lucrări ce presupun recondiţionarea pereţilor, modernizarea rampei de acces, un nou spaţiu pentru pacienţi şi aparţinători ce vin în UPU. Acesta a menţionat că majoritatea lucrărilor se vor realiza din surse proprii ale spitalului, dar că există şi promisiuni din partea autorităţilor locale că vor contribui.

O primă etapă de modernizare a UPU a avut loc în vara anului 2007 când Ministerul Sănătăţii a alocat câteva sute de mii de lei noi pentru renovare dar şi Banca Mondială a dat fonduri în acest sens, de 27.000 de euro.



Lucrările au presupus amenajarea spaţiilor de triaj al bolnavilor, saloane de resuscitare, un spaţiu aseptic, geamuri termopan şi pavele de răşină.
Printre echipamentele noi şi aparatura ce a ajuns la „Urgenţe” au fost mai multe tărgi noi, aparate de resuscitare, un defibrilator, brancarde hidraulice de transport rezistente la şocuri, monitoare pentru supravegherea funcţiilor vitale, ecograf Dophler , cărucioare pentru transportul pacienţilor, truse de intubat pentru copii şi adulţi- dotări ce corespund standardelor europene.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version