DSP Suceava analizeaza probele din doua loturi suspecte de lapte distribuit prin programul „Cornul si Laptele”


Intră acum și în grupul de

Inspectorii sanitari suceveni s-au deplasat luni la Floreni, de unde au prelevat probe de lapte păstrate de firma Dorna Lactate, aşa cum prevăd normele legislative, din două loturi ce sunt suspecte a fi cu neconformităţi. Direcţia de Sănătate Publică Suceava a primit vineri, după-amiază o avertizare din partea DSP Cluj, precum că laptele furnizat de Dorna Lactate, prin programul guvernamental „Laptele şi Cornul”, nu este corespunzător, provocând probleme în rândul elevilor din două şcoli clujene.

Directorul coordonator interimar al DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă că au fost încriminate două loturi care au ajuns la Cluj, de la Dorna, unul ce conţine 223.000 cutii de lapte şi altul cu 218.000 cutii.

Ludovic Abiţei a spus că la una din şcoli laptele era acrit iar probele analizate în laborator de colegii de la Cluj au arătat că avea un pH mare, iar la cealaltă ar fi provocat probleme digestive la 6 elevi.

Inspectorii Direcţiei de Control au făcut verificări la fabrica respectivă, dar din loturile cu pricina nu au mai fost găsite decât probele pe care fabrica le păstrează conform legii, lapte din aceeaşi producţie fiind furnizat şi la Bucureşti, Bacău şi Iaşi.
„Nici o cutie din cele două loturi incriminate nu se mai găseşte la fabrică” a spus şeful DSP Suceava.

Probele vor fi verificate în laboratoarele DSP, dar există probabilitatea ca ele să aibă rezultate negative, iar laptele să se fi deteriorat în timpul transportului sau din cauza depozitării necorespunzătoare, mai spune şeful DSP Suceava, mai ales că produsul este ambalat în cutii ce pot fi păstrate la temperatura camerei şi nu necesită condiţii speciale. „Dacă analizele vor fi bune, înseamnă că de la poarta fabricii până la şcoală s-a întâmplat ceva. Dacă rezultatele nu vor fi bune vom amenda fabrica că a pus produse necorespunzătoare pe piaţă”, a afirmat Ludovic Abiţei.

Despre rezultatul analizelor va fi informat şi Ministerul Sănătăţii.


Intră acum și în grupul de