De Ziua Internationala pentru Climat, zeci de copii au format numarul 350 in parcarea Shopping City Suceava


Intră acum și în grupul de

Ziua Internaţională pentru Climat a fost marcată în municipiul Suceava de o acţiune care s-a desfăşurat în parcarea complexului comercial Shopping City Suceava, sâmbătă, 24 octombrie.

“La această activitate educativă au participat elevi de la zece şcoli generale din municipiul Suceava, cărora li s-au alăturat colegi din localităţile Rădăuţi, Siminicea şi Fântâna Mare”, a spus institutorul Violeta Faliboga, coordonator al Eco-Şcolii “Ion Creangă” din Suceava şi organizatorul evenimentului.

Începând cu ora 10.00, cadrele didactice prezente în parcarea Shopping City au organizat încolonarea elevilor în aşa fel încât să formeze numărul 350. Despre semnificaţia acestui număr elevii au aflat, din materialele informative primite, că 350 înseamnă limita maximă a valorii de dioxid de carbon din atmosferă, admisă prin Protocolul de la Kyoto, pentru a permite o viaţă sănătoasă.

“Suntem mândri că judeţul Suceava este primul din ţară care a avut o Eco-Şcoală, iar acum suntem judeţul cu cele mai multe şcoli cu steag verde şi anume 30”, a declarat inginerul Iliuţa Cocris, director adjunct al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) din Suceava.

Copiii au învăţat că depăşirea valorii de 350 la dioxid de carbon determină încălzirea globală, fenomen care duce la topirea gheţarilor, creşterea nivelului mării, temperaturi extreme, dispariţia a numeroase specii de vieţuitoare, această creştere având efecte nocive şi asupra sănătăţii oamenilor.

Acţiunea a fost organizată de Eco-Şcoala “Ion Creangă” din Suceava, prima din România care a obţinut acest statut, la 1 martie 2002. Elevii suceveni s-au alăturat astfel milioanelor de oameni din 160 de ţări, care au participat la proiectul “350.org”, coordonat de Organizaţia Messzelato din SUA.


Intră acum și în grupul de