Al noualea caz de gripa porcina, confirmat la Suceava


Intră acum și în grupul de

Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat existenţa virusului ce provoacă gripa nouă şi la rădăuţeanul ce a intrat la sfârşitul săptămânii trecute, în contact cu suceveanul rezident în Olanda. Reamintim că miercuri, la Suceava a fost confirmat un nou caz de gripă nouă, cunoscută ca gripă porcină, bolnavul fiind trimis la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi pentru tratamentul etiologic.

Purtătorul de cuvânt de la Direcţia de Sănătate Publică Suceava, bioing. medical Adrian Popescu a anunţat miercuri, că este vorba despre un bărbat în vârstă de 51 de ani, cetăţean român rezident în Olanda, care s-a prezentat marţi, 27 octombrie, la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Secţia de boli infecţioase, cu simptomatologie respiratorie, formă uşoară, care nu a necesitat internarea.

Probele recoltate de la pacient au fost trimise institutului bucureştean, rezultatele fiind pozitive.

Bărbatul a venit cu maşina personală din Olanda, ajungând la Suceava luni, 26 octombrie, unde a intrat în contact cu 3 persoane, două din Suceava, care nu prezentau simptome de gripă, şi una din ădăuţi, care avea aceste simptome.
Toate aceste persoane au fost izolate la domiciliu, probele de la persoana din Rădăuţi au fost recoltate în cursul zilei de miercuri şi trimise la Institutul Cantacuzino iar joi după-amiază a venit confirmarea. Rădăuţeanul, în vârstă de 37 de ani a condus şi el maşina suceveanului, în drumul spre ţară, făcând cu schimbul.

Până acum, în judeţul Suceava, numărul cazurilor de gripă porcină confirmate se ridică la 9, fiind şi câteva suspiciuni neconfirmate însă.

Ministerul Sănătăţii va începe campania de vaccinare a gripei cu virusul A/H1N1 de la 1 decembrie.


Intră acum și în grupul de