Camion cu încărcătură de lemne mai mare decât cea din aviz căutat în trafic de polițiștii suceveni după o sesizare prin 112

Un camion care transporta o cantitate de lemn mai mare decât cea din aviz a fost căutat în trafic de polițiștii din Bălcăuți care au fost sesizați prin 112 de un bărbat din Cluj Napoca despre situație.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă dimineața la ora 07:00, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că o autoutilitară transportă o cantitate mai mare de material lemnos decât în aviz.

În urma celor sesizate polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți au procedat la căutarea în trafic a autoutilitarei ocazie cu care a fost identificată pe raza localității Grămești, pe DJ 291A.

Autoutilitara a fost oprită în trafic și s-a constatat că este condusă de un bărbat de 32 ani din satul Falcău din comuna Brodina.

Cu ocazia solicitării documentelor de însoțire a materialului lemnos transportat, acesta a prezentat avizele, însă agenții de poliție au avut suspiciuni cu privire la faptul că materialul lemnos încărcat nu corespunde din punct de vedere cantitativ cu datele înscrise în avizele de însoțire.

În aceste sens, autovehiculul  a fost condus la depozitul de Bușteni Lunca din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, unde materialul lemnos a fost descărcat și cubat, rezultând faptul că șoferul transporta cu 11,90 m3  în plus fața de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.

Având în vedere cele constatate s-a luat măsura sancționării contravenționale conform art. 19 alin. 1, lit, n din Legea 171/2010 și s-a dispus confiscarea cantității de 11,90 mc bușteni gater, în valoare de 4186,06 lei. Materialul lemnos confiscat de polițiști și a fost predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata