Finantarea achizitionarii mastilor de protectie pentru profesori este o obligatie a primariilor


Intră acum și în grupul de

După cazul de la Colegiul Militar „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Câmpulung Moldovenesc, unde a fost confirmată gripa de tip nou la 3 elevi de clasa a IX-a, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava a postat pe site-ul instituţie din nou adresa Ministerului Sănătăţii cu ordinul şi anexa 2, cea care indică paşii ce trebuiesc luaţi pentru prevenirea gripei de tip nou.

„Astăzi am pus pe PDF acţiunile ce trebuiesc intreprinse şi activitatea comitetelor din şcoli. Am cerut să fie puse afişe atât la intrările elevilor cât şi ale profesorilor pentru ca toată lumea să ştie modul de acţionare. Sper ca toată lumea să facă ce trebuie” ,a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

Cât priveşte achiziţionare de măşti de protecţie pentru cadrele didactice, şeful IŞJ a precizat că finanţarea trebui asigurată de către primării.

În cazul apariţie cazurilor de gripă nouă, şcolile trebuie să anunţe atât Direcţia de Sănătate Publică Suceava cât şi IŞJ.

Şcolarii şi preşcolarii cu simptome de viroză respiratorie trebuie izolaţi la domiciliu şi trebuie anunţat medicul de familie, care decide atitudinea terapeurică.


Intră acum și în grupul de