Detaliile accidentului cu doi răniți și patru mașini implicate între Grănicești și Bălcăuți: Impactul a fost provocat de o tânără angajată într-o depășire imprudentă


Intră acum și în grupul de

După cum am relatat anterior, luni dimineață patru autoturisme au intrat în coliziune între localitățile Grănicești și Bălcăuți. În urma impactului, două persoane au ajuns la spital.

Pe lângă asta, precizăm că accidentului a avut loc în jurul orelor 10:25.

Mai exact, o tânără (21 ani) din comuna Grănicești a condus autoturismul Opel Astra pe DN 2, în afara localității Grănicești înspre comuna Bălcăuți.

La un moment dat, ea s-a angajat în depășirea autoturismului Opel Zafira. În același timp, din sens opus se apropiau două autoturisme, respectiv VW Passat și VW Tiguan.

Astfel, în momentul în care tânăra nu terminase manevra de depășire și încerca să reintre pe banda sa, ea a acroșat autoturismul depășit.

La rândul său, șoferul mașinii acroșate a pierdut controlul volanului și a ieșit în afara părții carosabile.

Apoi, șoferul autoturismului VW Passat, văzând manevra imprudentă, a frânat brusc și a tras dreapta de volan pentru a evita impactul și în aceste condiții autoturismul Opel Astra a lovit frontal autoturismul VW Tiguan.

În urma acestui eveniment, toate cele patru mașini implicate au suferit avarii și două persoane au suferit leziuni ușoare.  

Tânăra a fost transportată de un echipaj de ambulanță la UPU Suceava, fiind diagnosticată cu ”plagă contuză antebraț stâng, contuzie torace posterior”,iar un bărbat de 45 ani din jud. Botoșani, șoferul VW Tiguan a fost transportat la UPU Suceava fiind diagnosticat cu ”contuzie cervicală, plaga genunchi stâng”.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii din cadrul Formaţiunii Rutiere Siret sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,vătămare corporală din culpă”, cauza urmând a fi soluţionată procedural.


Intră acum și în grupul de