Numarul cazurilor de gripa noua confirmate in judet a ajuns la 41


Intră acum și în grupul de

Alte 9 cazuri de infecţie cu virusul gripei pandemice din judeţ au fost confirmate luni, de probele trimise de Direcţia de Sănătate Publică Suceava spre analiză Institutului Cantacuzino. Şeful Serviciului Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul DSP Suceava, Valerian Morariu, a informat marţi, că a fost confirmat un caz la Şcoala Generală nr. 1. Suceava pentru care s-a emis decizie de suspendare a activităţii clasei din care face parte, şi două cazuri de cadre sanitare din Spitalul Judeţean Suceava, care în acest moment sunt izolate împreună cu familiile lor la domiciliu şi efectuează tratament cu antivirale.

„S-a mai înregistrat un caz la un pacient de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret pentru care Compartimentul Teritorial de Sănătate Publică Rădăuţi va efectua triajul personalului şi va informa spitalul privind măsurile pe care trebuie să le adopte, un student la Iaşi care va fi transmis pentru supraveghere la DSP Iaşi, un caz de la Şcoala Filadelfia Suceava, două cazuri de la Vatra Dornei care fac parte din grupul cu deplasarea în Republica Moldova şi un caz din supravegherea de tip santinelă. Toate cazurile vor fi evaluate individual în vederea terapiei cu antivirale”, a precizat Valerian Morariu.

Aceste 9 cazuri se adaugă celor 32 confirmate, ce existau luni, dimineaţă.

Şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava continuă să se înregistreze cazuri în curs de investigare sau documentate de gripa A H1N1. Marţi, la prânz, directorul medical al Spitalului Judeţean, Doina Elena Ganea, a menţionat că, în ultimele 24 de ore, în Secţia de Boli Infecţioase la Compartimentul Boli acute respiratorii s-au prezentat 101 de persoane din care 16 au necesitat internare, iar la Compartimentul boli infecţioase s-au prezentat 7 persoane, dar nici una nu fost internată.

Şi la secţia de Pediatrie au fost aduşi 32 copii din care 11 au trebuit internaţi.

Directorul medical mai precizează că marţi, în Compartimentul de Boli acute respiratorii se aflau internaţi doi pacienţi cu forme medii de boală, ce primeau tratament antiviral specific (Tamiflu) şi tratament adjuvant.


Intră acum și în grupul de