FOTO VIDEO // Țigări de contrabandă de peste 100.000 lei depistate într-o mașină la Țibău și într-o locuință din Vicovu de Sus


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat două cazuri de contrabandă cu țigări în aceeași zi. În total, aceștia au confiscat aproape zece mii pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de peste o sută de mii de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, miercuri dimineața, poliţiştii de frontieră au identificat pe raza localității sucevene Țibău o mașină parcată într-o zonă împădurită. Este vorba despre un autoturism de teren marca Mitsubishi, înmatriculat în România.

În urma unui control sumar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat, în locul banchetei din spate, mai multe colete învelite în folie de culoare neagră.

Ulterior, arată sursa citată, în locul banchetei din spate și în portbagaj au fost descoperite 15 colete care conțineau 7.480 pachete cu țigări, de proveniență Duty Free, în valoare de peste 87.500 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră s-au deplasat la un imobil de pe raza localității Vicovu de Sus, unde, cu acordul proprietarei imobilului, au intrat în locuință și au descoperit patru colete cu țigări.

S-a luat măsura transportării baxurilor la sediul unității, iar în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de peste 23.400 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar proprietara imobilului în vârstă de 66 de ani este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Ilie Poroch Serițan mai menționează că în ambele cazuri cercetările continuă.


Intră acum și în grupul de