Ședință extraordinară la Prefectura Suceava după creșterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în județ. Se va analiza situația și se vor propune eventuale noi măsuri de prevenire a răspândirii epidemiei


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, joi, că ținând cont că în ultimele 48 de ore s-a înregistrat un trend ascendent al cazurilor noi de infecție cu SARS- CoV- 2, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență într-o ședință extraordinară în data de 31.07.2020.

„Scopul ședinței este de a se prezenta din partea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Suceava situația epidemiologică actualizată înregistrată la nivelul județului Suceava și analiza eventualelor noi măsuri avute în vedere pentru prevenirea și combaterea răspândirii Covid- 19”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

De asemenea, în cadrul ședinței va fi realizată o informare din partea reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava cu privire la gradul de ocupare a locurilor disponibile pentru bolnavii Covid-19, echipamentele de intervenție și protecție disponibile și necesare.

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a  mulțumit celor care au înțeles să respecte cu strictețe normele de distanțare fizică și igienă.

Moldovan a făcut un apel către toți cetățenii să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă precum și recomandările specialiștilor epidemiologi.

„Este important să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus, pentru a nu fi în situația de a impune noi restricții suplimentare la nivelul unor localități din județ”, a transmis prefectul.


Intră acum și în grupul de