Amendă de 10.000 lei pentru un transport ilegal de cherestea, depistat pe DN 17


Intră acum și în grupul de

Un transport ilegal de material lemnos a fost depistat, duminică seara, pe DN 17, în localitatea Iacobeni.

Astfel, în jurul orei 17:51, patrula de serviciu din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei, a oprit pentru control un ansamblul de vehicule format din autotractorul Mercedes-Benz Actros și semiremorca, care transporta cherestea molid.

Conducătorul auto (de 57 ani), din comuna Cornu Luncii, a prezentat pentru marfa transportată avizul de însoțire din 09.08.2020, emis de o societate comercială din Mălini, punct încărcare depozit Sasca Nouă, pentru cantitatea de 47,69 mc cherestea molid.

S-a constatat însă că avizul de însoțire nu era înregistrat în aplicație, nu avea consemnate codul unic, data și ora plecării transportului și valabilitatea avizului de însoțire, fapt pentru care ansamblul de vehicule a fost condus la depozitul Ocolului Silvic Iacobeni.

Acolo, personalul silvic a procedat la inventarierea materialului lemnos transportat, rezultând faptic o cantitate de 52,5 mc cherestea molid. 

Prin urmare, firma menționată a fost amendată cu 10.000 lei și totodată s-a dispus confiscarea cantității de 52,5 mc cherestea molid, in valoare de 37.747,5 lei care a fost predată în custodia personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Iacobeni.


Intră acum și în grupul de