Polițiștii au intervenit la o nuntă organizată la un hotel din Suceava, cu încălcarea măsurilor anti Covid-19


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au „vizitat”, duminică, o nuntă organizată la un hotel din Suceava. Administratorul hotelului s-a ales cu o amendă, iar nunta a fost reorganizată astfel încât să respecte normele pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Inițial, Poliția a fost sesizată despre organizarea unui eveniment fără respectarea măsurilor anti Covid-19 la un hotel din Suceava. Astfel, în jurul orelor 21:45, o patrulă s-a deplasat la fața locului.

Prin urmare, în curtea hotelului au fost observate mai multe autovehicule parcate, iar din interiorul hotelului un număr mare de persoane grăbite se îndreptau spre parcare.

În fața hotelului erau amenajate câte trei mese a câte opt scaune (deci 24 de locuri) însă nu au fost identificate persoane care să servească produse alimentare şi băuturi alcoolice sau nonalcoolice.

Mai multe persoane însă au fost identificate în una din sălile din interiorul localului. Acolo, de asemenea era mesele amenajate, unde au fost servite produse alimentare şi băuturi alcoolice sau nonalcoolice.

Totodată, în sală au fost identificate persoane, care consumau produsele alimentare si băuturi nonalcoolice, iar la vederea  organelor de poliție au început să părăsească sala.

În același timp, a fost identificat administratorul localului, un sucevean de 63 ani, care a relatat verbal faptul că are loc o nuntă în interiorul localului, însă el consideră că sunt respectate măsurile legale cu privire la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19. 

Oricum, el a fost amendat cu 6.000 lei.

De asemenea, polițiștii au dat sfaturi în vederea organizării corecte a evenimentului (în interiorul restaurantului este interzis consumul produselor alimentare si băuturilor alcoolice si nonalcoolice).

Astfel, participanţii la eveniment au fost îndrumaţi cu privire la desfăşurarea în continuare a evenimentului respectând măsurile legale, respectiv 20 de persoane în interior, fără a consuma produse alimentare şi băuturi alcoolice sau nealcoolice şi 50 de persoane în exteriorul localului cu respectarea măsurilor de distanţare socială. 

Aceştia s-au conformat indicaţiilor organelor de control, iar o parte din participanţi au părăsit evenimentul, îndreptându-se către domiciliu.


Intră acum și în grupul de