O tânără băută și fără permis a fugit în trafic de la polițiști, traversând cinci comune. Atât ea cât și proprietarul mașinii sunt cercetați penal


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au urmărit, duminică, în trafic pe traseul Măneuți-Frătăuții Vechi-Hurjuieni-Gălănești-Voitinel un autoturism condus de o tânără fără permis. Într-un final, ea a fost prinsă, fiind cercetată penal, alături de proprietarul mașinii.

Inițial, în jurul orei 23:37, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați prin 112, cu privire la faptul că o femeie beată circulă cu o mașină prin Măneuți, comuna Frătăuții Vechi.

Astfel, polițiștii au depistat pe raza comunei Frătăuții Vechi autoturismul Audi A6, culoare negru, care circula din direcția Măneuți-Frătăuții Vechi. 

Apoi, s-a procedat la efectuarea semnalului de oprire prin folosirea mijloacelor acustice și luminoase din dotarea autospecialei de serviciu, însă conducătorul auto nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea, mărind viteza. 

Prin urmare, s-a procedat la urmărirea autoturismului pe traseul Măneuți-Frătăuții Vechi-Hurjuieni-Gălănești-Voitinel și deși conducătorul autoturismului Audi A6 a fost somat în mod repetat prin portavoce să oprească autoturismul condus, acesta nu s-a conformat. 

Pe parcursul urmăririi s-a constatat că persoana de la volanul autoturismului Audi A6, prevăzut pe partea dreaptă, conducea haotic și de mai multe ori a existat pericol iminent de a acroșa alte autoturisme aflate în trafic și de a provoca accident rutier.

S-a luat legătura cu dispecerul Poliției Municipiului Rădăuți pentru alertarea echipajelor din teren în vederea acordării de sprijin pentru blocarea și oprirea autoturismului Audi A6. Astfel după ce a ajuns în comuna Voitinel, conducătorul autoturismului s-a îndreptat spre comuna Horodnic de Sus, circulând pe DN 2 E. Pe raza acestei localități un echipaj din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a realizat un blocaj pe DN 2 E. Din acest motiv conducătorul când a ajuns la acel baraj conducătorul autoturismului Audi A6 a redus mult viteză însă fără a opri în totalitate. 

În aceste condiții, polițiștii au fugit spre mașină, au oprit-o și au scos cheile din contact, apoi extrăgând și imobilizând persoanele din interior.

Cu această ocazie s-a constatat că pe scaunul șoferului nu era nimeni, iar pe scaunele pasagerilor era un bărbat din Horodnic de Sus (proprietarul mașinii), iar pe bancheta din spate a autoturismului se afla o tânără de 27  ani, domiciliată în comuna Frătăuții Vechi, care a condus acel autoturism.

S-a stabilit faptul că în momentul în care a observat echipajul de poliție care a blocat traficul, femeia s-a mutat de pe scaunul șoferului, trecând pe bancheta din spate a autoturismului. 

Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0.07 mg/l alcool pur în aerul expirat și s-a stabilit că nu posedă permis de conducere.

Din cercetări a rezultat faptul că în seara zilei de 09.08.2020 tânără a condus autoturismul din municipiul Rădăuți în comuna Frătăuții Vechi iar ulterior pe traseul mai sus menționat, fiindu-i încredințat de bărbatul care cunoștea că ea nu posedă permis de conducere.

Astfel, în cauză  s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ,,încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de