Lungu sfatuieste sucevenii sa nu mearga in Ucraina la cumparaturi in preajma sarbatorilor de iarna (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În calitate de şef al Comandamentului pentru situaţii de urgenţă al municipiului Suceava, primarul Sucevei, Ion Lungu, a solicitat, miercuri, sucevenilor care obişnuiesc să-şi facă cumpărăturile de la Cernăuţi, să evite deplasările în această regiune în preajma sărbătorilor de iarnă. Solicitarea edilului-şef al municipiului reşedinţă de judeţ vine ca urmare a faptului că Ucraina se confruntă cu „o situaţie complicată” determinată de evoluţia gripei de tip AH1N1 care este mai virulentă în această ţară.

Lungu a arătat că primarul Cernăuţiului, Mykola Fedoruk, a cerut Primăriei Suceava ajutor constând în medicamente Tamiflu. „Am trimis această solicitare Ministerului Sănătăţii pentru că Primăria Suceava nu are cum să ofere acest ajutor. Aceste medicamente sunt monitorizate de Ministerul Sănătăţii şi nu se găsesc în farmacii”, a spus Lungu. El a subliniat că este important ca în această perioadă sucevenii să evite deplasările în Ucraina.

Totodată, Ion Lungu, a mai spus că a cerut unităţilor şcolare din municipiul Suceava să sisteze schimburile de experienţă pentru evitarea răspândirii gripei.


Intră acum și în grupul de