Un sucevean a fost încarcerat în Arestul Poliției Suceava pentru că, fără permis și băut, a condus un autoturism cu autorizația provizorie de circulație expirată


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au întocmit dosare penale pe numele a unor suceveni care au fost depistați circulând cu autorizațiile proviziorii expirate, unul dintre ei fiind și reținut.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, vineri dimineața, o patrulă  din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DN 2E pe raza comunei Gălănești autoturismul cu număr de circulaţie provizoriu condus de un bărbat de 25 de ani din municipiul Rădăuţi.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie este expirată din data de 01.05.2020.

Din verificările efectuate a reieșit faptul că un alt bărbat de 25 ani din municipiul Suceava este proprietarul autoturismului susmenționat și i l-a încredințat bărbatului de 25 de ani din municipiul Rădăuţi pentru a-l conduce pe drumurile publice.         

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „încredințare auto neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.

Tot vineri, dar în jurul orei 14:40, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a oprit pentru control pe raza comunei Fântânele autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de un localnic de 41 de ani.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, autorizaţia de circulaţie provizorie este expirată din data de 15.10.2019, iar conducătorul auto are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier din data de 07.10.2019.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru „conducere sub influenţa alcoolului”, ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și, „conducerea unui vehicul fără permis”, iar în urma probatoriului administrat s-a dispus reţinerea bărbatului de 41 de ani, acesta fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.


Intră acum și în grupul de