Materiale informative, fundite rosii si prezervative, distribuite in municipiu de Ziua Mondiala Anti-SIDA (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

De Ziua Mondială Anti-SIDA, asociaţia RED RIBBON din Fălticeni, ce cuprinde aproximativ 120 persoane infectate cu HIV, majoritatea tineri, a realizat joi, după lăsarea întunericului, în parcul „Florea Vladimir” din Suceava, lângă Policlinica Areni o fundă roşie din material textil încadrată în 100 lumânări. Acţiunea va fi repetată pe data de 29 noiembrie în Piaţa Civică „Nada Florilor” din Fălticeni.

De asemenea, un număr de 10 voluntari şi beneficiari din cadrul asociaţiei au distribuit joi, materiale informative, câte 2.500 de broşuri, pliante, prezervative. De asemenea au fost distribuite fundiţe roşii, simbol al solidarităţii cu persoanele afectate de HIV/SIDA.

Campania va continua şi în zilele următoare până pe data de 10 decembrie în locuri frecventate de tineri, baruri, cluburi, discoteci, terenuri de sport vizând informarea acestora cu privire la căile de transmitere a virusului HIV prin distribuirea de materiale informative şi prezervative.

Pe data de 11 decembrie, 30 de tineri voluntari şi beneficiari alături de 4 părinţi vor participa în cadrul campaniei „Deschide-ţi inima! Sunt la fel ca tine!” la o acţiune organizată de către Fundaţia „Alături de Voi” România şi care va avea loc la prânz, în faţa Palatului Culturii din Iaşi, alături de peste 4.500 de persoane, reprezentând 88 de instituţii şi organizaţii din ţară.

Aceştia vor realiza şi cea mai mare fundă umană din lume, în semna de solidaritate cu persoanele infectate şi afectate HIV/SIDA, acţiune ce urmează a fi omologată de Cartea Recordurilor.


Intră acum și în grupul de