Accident de muncă la renovarea unei grădinițe din Câmpulung Moldovenesc: Un muncitor a fost cât pe ce să-și piardă viața după ce a căzut de la nouă metri înălțime neavând echipament de protecție


Intră acum și în grupul de

Un accident de muncă a avut loc miercuri în timpul efectuării lucrărilor de renovare la acoperișul grădiniței „Theodor Darie” din Câmpulung Moldovenesc.

Mai exact, în dimineața zilei amintite, un tânăr muncitor (23 ani) era pe o schelă, iar la un moment data a călcat greșit și a căzut la nivelul solului, la o înălțime de aproximativ 8-9 metri.

Imagine ilustrativă

Colegii lui au solicitat o ambulanță, tânărul fiind transportat la Spitalul Câmpulung Moldovenesc, unde în urma investigațiilor medicale, s-a stabilit că prezintă fracturi la nivelul brațului drept și piciorului stâng, fiindu-i acordate îngrijiri medicale, urmând a i se efectua o radiografie pentru stabilirea diagnosticului.

De menționat că tânărul din Botoșani lucrează cu acte în regulă la firma care se ocupă cu reparația grădiniței. El a fost instruit în data de 25.08.2020 cu privire la măsurile de securitate și sănătate în muncă.

Mai mult decât atât, polițiștii care au efectuat cercetări la fața locului au identificat materiale de protecție (căști de protecție și veste reflectorizante), acestea nefiind purtate de către tânărul muncitor în timpul efectuării lucrărilor de renovare.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal privind infracțiunile de „neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de