Sanse mari ca profesorii sa fie vaduviti si in acest an scolar de cei 100 euro pentru materiale didactice


Intră acum și în grupul de

Deşi nu există nici o garanţie în privinţa acordării sumei de 100 de euro pentru materialele didactice necesare perfecţionării titularilor şi suplinitorilor calificaţi, profesorii suceveni au depus la Inspectoratul Şcolar Suceava cererile pentru acordarea acestui ajutor financiar. Mai mult chiar, numărul cererilor este mai mare decât anul trecut – 7.610 solicitări, faţă de 7.123 în anul şcolar 2008-2009. Precizăm că nici anul trecut banii nu au mai fost alocaţi de minister.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, Laurenţa Hacman banii ar trebui să fie daţi în anul financiar 2010, după ce se aprobă bugetul, undeva în luna februarie.

Profesorii din învăţământul preuniversitar ar trebui să primească din partea Ministerului Educaţiei câte 100 de euro pentru cumpărarea de cărţi sau programe educaţionale pe suport electronic, necesare îmbunătăţirii calităţii activităţii didactice. Aceste materiale pe suport electronic sunt necesare pentru a creşte calitatea pregătirii profesorilor, iar de suma de 100 de euro vor beneficia doar profesorii titulari sau suplinitorii calificaţi. Fiecare cadru didactic îşi poate alege cărţile şi programele pe care şi le cumpără, în funcţie de necesităţile personale de perfecţionare, însă vor avea voie să îşi cumpere materialele didactice doar de pe o listă cu domenii recomandate de minister.

Banii necesari ar trebui să fie asiguraţi de la bugetul de stat, de către Ministerul Educaţiei, prin inspectoratele şcolare. Acest ajutor financiar se acordă o singură dată pe an. Profesorii trebuie să demonstreze prin chitanţe că au cheltuit banii aşa cum trebuie, în 90 de zile după ce au primit cei 100 de euro. Altfel, banii ar trebui returnaţi în termen de 15 zile, fie integral, dacă profesorul nu prezintă chitanţele, fie suma rămasă necheltuită, dacă profesorul nu a folosit toţi banii.

La nivel naţional ar trebui 26 de milioane de euro pentru finanţarea programului .


Intră acum și în grupul de