Un copil de 12 ani s-a înecat în pârâul Pozen, în zona comunei Frătăuții Vechi


Intră acum și în grupul de

Un copil de 12 ani și-a pierdut viața înghițit de apele pârâul Pozen din zona satului Măneuți, comuna Frătăuții Vechi.

Duminică seara, un rădăuțean a plecat la scăldat împreună cu fiii săi, de 30 și 12 ani, pe raza satului Măneuți, în zona denumită popular Pozăn.

Imagine ilustrativă

La un moment dat, în apropierea zonei unde se scăldau mai multe persoane, cei trei au lăsat bicicletele pe malul râului, urmând să se mai deplaseze pe jos încă aproximativ 50 de metri.

Tatăl l-a lăsat pe fiul său de 12 ani în grija fratelui său mai mare, întrucât după ce a ajuns în zona unde se scăldau și-a dat seama că a uitat telefonul lângă bicicletă. După ce a ajuns în zona de scăldat copilul a traversat apa și de pe malul nordic a sărit în apă și nu a mai fost observat de nici o persoană preț de câteva minute.

La un moment dat, un bărbat care era la scăldat și el, a atins cu piciorul ceva în apă dându-și seama că este vorba despre o persoană.

Astfel, bărbatul a observat în apă corpul neînsuflețit al copilului, care plutea cu fața în jos.

Imediat l-a scos pe malul apei iar împreună cu tatăl și fratele acestuia i-au acordat primul ajutor până la sosirea echipajului de ambulanță.

La fața locului a intervenit un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Suceava, care i-a aplicat copilului manevre de resuscitare timp de 60 de minute, interval de timp în care acesta nu a prezentat niciun semn vital, diagnosticul prezumtiv fiind de ”stop cardio respirator ireversibil”, acesta nu prezenta urme de violență pe suprafața corpului.

De asemenea, s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „ucidere din culpă”.


Intră acum și în grupul de