Scoala Speciala „Sf. Andrei” de la Gura Humorului, inchisa din cauza gripei noi


Intră acum și în grupul de

În week-end-ul ce a trecut Institutul Cantacuzino a confirmat existenţa gripei A H1N1 pentru un număr de 18 persoane din judeţul Suceava. Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că sâmbătă au fost confirmate 13 cazuri, printre care 5 sunt elevi, iar duminică alte 5 cazuri, din care 1 elev. „Din cei 6 elevi un număr de 4 sunt de la o şcoală specială din judeţ. Aici s-a luat măsura de impunere a carantinei începând cu ziua de sâmbătă. Ceilalţi doi elevi sunt de la alte şcoli, dar în aceste cazuri nu se vor închide unităţile deoarece datele de debut ale gripei se suprapune cu minivacanţa de acum iar când vor începe elevii şcoala se depăşeşte numărul de zile privind contagiunea”, a precizat Alexandru Lăzăreanu.

Acesta nu a vrut să spună jurnaliştilor care este şcoala închisă invocând ordinul ministerului prin care precizează că datele despre cazurile de gripă nouă vor fi furnizate doar de la Bucureşti.

Potrivit site-ului Ministerului unitatea de învăţământ din judeţ unde s-au suspendat cursurile este Şcoala Specială „Sf. Andrei” din Gura Humorului.

Pe de altă parte directorul DSP Suceava a ţinut să precizeze că măsurile luate de instituţie privind suspendarea cursurilor sunt „bine luate”. „Nu închidem din clase pentru că aşa vrem noi”, a afirmat Alexandru Lăzăreanu, făcând referire la Colegiul de Informatică „Spiru Haret” Suceava, unde părinţii spuneau că de fapt nu ar fi existat elevi cu gripă nouă. „Cazurile de la informatică sunt confirmate. Este normal ca părinţi să îşi apere copii”, a spus şeful DSP.

Acesta a mai menţionat că inspectorii au făcut controale prin şcoli pentru a vedea dacă funcţionează comitetele de gripă, rezultatul fiind unul pozitiv. „Chiar dacă părinţii trimit copilul bolnav la şcoală, cei din comitet pot vedea că acesta are o anumită paloare şi că este bolnav şi îl direcţionează spre cabinetul medical”, a arătat Alexandru Lăzăreanu adăugând că de aici, dacă sunt suspiciuni de infectare cu virusul A H1N1 copilul este trimis la secţia de boi infecţioase.


Intră acum și în grupul de