Un pădurar este cercetat penal după ce a rănit prin împușcare cu alice un câine vagabond din Iacobeni. Bărbatul a prezentat contractul pentru stârpirea câinilor hoinari


Intră acum și în grupul de

Un pădurat din comuna Iacobeni este cercetat penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor și nerespectarea regimului armelor și munițiilor după ce polițiștii au fost sesizați că joi a fost împușcat un câine în fața unui bloc din comună.

Polițiștii au stabilit că respectivul câine a fost împușcat de un pădurar din Iacoveni care a spus că în baza autorizației de vânătoare colectivă a participat la o acțiune de vânătoare și patrulare pe fondul de vânătoare Orata pentru combaterea răpitoarelor, iar în timp ce patrula în zona Pârâului Rău a văzut un grup de trei câini hoinari care au coborât din pădure spre un depozit de lemne.

Pădurarul a mai observat că unul dintre câini avea în gură o găină.

El a tras cu arma de vânătoare din dotare două focuri cu alice  în direcția câinelui, rănindu-l.

Câinele a continuat să meargă înspre direcția blocurilor de garsoniere din centrul comunei Iacobeni, iar  pădurarul a spus că respectivul câine este cunoscut ca un câine ce producea pagube pe raza comunei.

 Mai mult, pădurarul a prezentat și copia contractul privind îndepărtarea sau recoltarea exemplarelor din speciile de faună sălbatică, a pisicilor și câinilor hoinari din perimetrul intravilan al comunei Iacobeni dintre Primăria comunei Iacobeni și Direcția Silvică Suceava, cât și autorizația de vânătoare colectivă.

În acest caz a fost ridicată arma folosită de pădurar, dar și îmbrăcămintea pe care a purtat-o.

Medicul veterinar a menționat că animalul rănit primește îngrijiri medicale la cabinetul său..

În acest caz se fac cercetări pentru  „rănirea sau schingiuirea animalelor” și „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.


Intră acum și în grupul de