In zona de granita apar cazurile cele mai grave de gripa noua (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În urma analizei gravităţii cazurilor de gripă nouă confirmate pe teritoriul judeţului Suceava, s-a ajuns la concluzia că cele mai severe provin din zona graniţei cu Ucraina.

„În zona de graniţă apar cazurile cele mai grave”, a afirmat luni, în cadrul unei conferinţe de presă şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Alexandru Lăzăreanu. Acesta a precizat că la nivelul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava a fost necesară instituirea unei a doua linii de gradă din cauza numărului mare de peroane ce se prezintă acolo.

„S-a dat a doua linie. Trebuie să se reoganizeze în aşa fel încât să facem faţă că nu ştim ce va fi”, a declarat Alexandru Lăzăreanu, adăugând că cele mai grave cazuri sunt trimise la Iaşi pentru că „nimeni nu îşi poate permite să-i ţină” şi să-ţi asume răspunderea că „nu sunt Mafalda”, iar când Iaşiul nu va mai face faţă „îi va lăsa la noi”.

Acesta a spus că în curând se va ajunge la situaţia ca Iaşiul să nu mai facă faţă şi vor fi depăşiţi. „Refuzul de vaccinare va duce sigur la o depăşire a cazurilor ce mai pot fi ţinute acolo. Vor fi foarte multe cazuri de gripă”, a menţionat Alexandru Lăzăreanu, arătând că prin vaccinare se va putea reduce numărul de cazuri.


Intră acum și în grupul de