In zona de granita apar cazurile cele mai grave de gripa noua (VIDEO)

În urma analizei gravităţii cazurilor de gripă nouă confirmate pe teritoriul judeţului Suceava, s-a ajuns la concluzia că cele mai severe provin din zona graniţei cu Ucraina.

„În zona de graniţă apar cazurile cele mai grave”, a afirmat luni, în cadrul unei conferinţe de presă şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Alexandru Lăzăreanu. Acesta a precizat că la nivelul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava a fost necesară instituirea unei a doua linii de gradă din cauza numărului mare de peroane ce se prezintă acolo.

„S-a dat a doua linie. Trebuie să se reoganizeze în aşa fel încât să facem faţă că nu ştim ce va fi”, a declarat Alexandru Lăzăreanu, adăugând că cele mai grave cazuri sunt trimise la Iaşi pentru că „nimeni nu îşi poate permite să-i ţină” şi să-ţi asume răspunderea că „nu sunt Mafalda”, iar când Iaşiul nu va mai face faţă „îi va lăsa la noi”.

Acesta a spus că în curând se va ajunge la situaţia ca Iaşiul să nu mai facă faţă şi vor fi depăşiţi. „Refuzul de vaccinare va duce sigur la o depăşire a cazurilor ce mai pot fi ţinute acolo. Vor fi foarte multe cazuri de gripă”, a menţionat Alexandru Lăzăreanu, arătând că prin vaccinare se va putea reduce numărul de cazuri.

loading...