Proiect european la Colegiul falticenenean „Mihai Bacescu”


Intră acum și în grupul de

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni este partener cu instituţii de educaţie din Malta, Turcia, Grecia, Polonia, într-un amplu proiect european cu tema „Platforma europeană de educaţie a ştiinţelor”. Potrivit prof. Magda Grigoraş de la colegiul fălticenean, este primul proiect de acest gen din judeţ, care are scopul de „a crea o reţea care să promoveze cooperarea europeană şi inovarea în educaţia ştiinţelor, respectiv identificarea şi promovarea celor mai bune metode şi practici de predare-învăţare a acestora”, menţionează prof. Grigoraş.

Proiectul este coordonat de Universitatea „Gulielmo Marconi” din Italia, iar în cadrul reţelei activitatea se va desfăşura în domeniile cercetare, formare, resurse şi diseminare.

Pe parcursul lui vor avea loc stagii de formare în Malta, Turcia şi România, care au rolul „de a face cunoscute la o scară cât mai largă noile metode de predare a ştiinţelor utilizate la nivel european, lărgind numărul beneficiarilor”.

Prima reuniune de lucru a avut loc zilele trecute la Roma, unde s-au trasat reperele colaborării viitoare, prilej cu care a avut loc şi primul stagiu de training.


Intră acum și în grupul de