Circa 60 din cele 9000 de fete din judet carora le este destinat au facut vaccinul impotriva cancerului de col uterin


Intră acum și în grupul de

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, în judeţ au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin doar 57 fete din cele cca. 9000 de fete de clasele VI-VII care ar trebui să primească acest vaccin, numai acestea primind acordul părinţilor. Directorul adjunct a DSP Suceava, dr. Marinela Grădinaru, a explicat luni, în cadrul unei conferinţe de presă că numărul redus al elevilor prin faptul că au fost multe zile libere în şcoli, dar şi-a exprimat speranţa să mai fie vaccinări, în perioada imediat următoare, următoarea raportare din teritoriu urmând să se facă miercuri.

Referitor la acest subiect, şeful DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, este de părere că atitudinea de împotrivire faţă de vaccinarea anti HPV a „indus şi reacţia faţă de vaccinul Cantgrip”. „Până acum s-au tot făcut vaccinări şi nimeni n-a mai comentat pentru că am fi văzut multă lume cu poliomelită sau tetanos”, a declarat, tot luni, dr. Lăzăreanu.

Programul de vaccinare împotriva cancerului de col uterin a fost lansat după ce un sondaj de opinie efectuat de Ministerul Sănătăţii a arătat că mai mult de jumătate dintre părinţii fetelor de clasele a VI-a şi a VII-a ar fi de acord cu imunizarea.
Vaccinul nu este obligatoriu, dar este ferm recomandat de specialişti.

În judeţ, proximativ 8.900 de eleve, din 466 de clase a VI-a şi 418 de clase a VII-a sunt eligibile pentru vaccinul împotriva cancerului de col uterin. Pe 23 noiembrie, fetele ar fi trebuit să primească prima doză de vaccin, urmând ca în lunile ianuarie şi mai anul viitor să primească a doua şi respectiv a treia doză.


Intră acum și în grupul de