Acasă Social Un cuplu din comuna Pătrăuți este cercetat penal după ce ar furat...

Un cuplu din comuna Pătrăuți este cercetat penal după ce ar furat patru arbori de pe raza Ocolului Silvic Pătrăuți


Intră acum și în grupul de

Două persoane din comuna Pătrăuți, soț și soție, ar fi scos din rădăcini și furat arbori pe raza unei păduri din localitatea menționată. Cel puțin asta susține pădurarul din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți, care a sesizat marți Poliția.

La locul indicat de către pădurar, a fost identificat un trunchi de arbore de esență carpen, având lungimea de 1,70 m, scos din rădăcini, la capătul superior fiind cioplit, posibil cu un topor, restul materialului lemnos fiind sustras.

Imagine ilustrativă


Apoi, la distanța de aproximativ 300 de metri față de primul arbore, a fost indentificat locul unde a fost amplasat un arbore de esență stejar, solul fiind răvășit, existând urmă de rădăcină, arborele fiind scos prin tehnica cazănitului și sustras.

Încă la 100 de metri, au fost identificate două cioate de esență carpen, arborii fiind de asemenea scoși din rădăcină prin metoda căzănitului și sustrași.

Ulterior, polițiștii au stabilit că autorii tăierii ilegale și sustragerii de arbori ar fi un bărbat (48 ani) și soția sa (42 ani), ambii de etnie rromă, cu domiciliul în Pătrăuți.

Potrivit pădurarului, cantitatea de material lemnos sustrasă ar fi de aproximativ 1,2 mc. Astfel, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăiere ilegală de arbori” și „furt de arbori”.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version