Farmaciile sucevene au donat medicamente ucrainenilor pentru prevenirea gripei noi


Intră acum și în grupul de

Colegiul Farmaciştilor Suceava a donat medicamente în valoare de peste 50 de milioane lei pentru tratamentul pacienţilor cu gripă nouă din Ucraina. Acestea au fost trimise la sfârşitul săptămânii trecute, prin Consulatul General al Ucrainei la Suceava, instituţie care, de altfel, solicitase Direcţiei de Sănătate Publică ajutorul în contextul pandemiei de gripă porcină din Ucraina.

Farmaciştii suceveni au trimis ucrainenilor produse farmaceutice precum 9-vita, Amoksiklav, Clorfeniramin, Dexamethasone, Fervex, Mydocalm, Nurofen, Paracetamol, Parasinus.

Astfel, în urma apelului Consulatului Ucrainei la Suceava către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava prin care a cerut acordarea unui ajutor umanitar pentru combaterea gripei pandemice, Colegiul sucevean al farmaciştilor a decis să cumpere medicamente de 5.000 lei.

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava a iniţiat o campanie umanitară de donare de medicamente şi materiale sanitare pentru ţara vecină.

„În spirit de solidaritate civică şi umanitară facem apel la farmaciile din judeţ pentru a dona, în limita bunăvoinţei, medicamente şi materiale sanitare care vor fi expediate autorităţilor ucrainene, sub formă de ajutor medical umanitar, pentru a preveni răspândirea şi a combate efectele gripei AH1N1”, a declarat Liliana Grădinariu, director coordonator adjunct pentru asistenţă medicală din cadrul DSP Suceava.

Reamintim că, în urma apelului comitetul director al Colegiului Farmaciştilor Suceava s-a reunit şi a stabilit suma şi condiţiile în care urmau a fi achiziţionate medicamentele. Astfel, potrivit preşedintei Colegiul Farmaciştilor Suceava, Doiniţa Cocriş, cele aproximativ 180 de farmacii au cotizat fiecare pentru a achiziţiona medicamente în valoare de aproximativ 5.000 de lei.

Cu aceşti bani s-au achiziţionat medicamente din nomenclator, din mai multe depozite, pentru că ar fi fost mult mai complicat să trimită fiecare în parte medicamentele.

Doiniţa Cocriş a mai spus că au putut fi achiziţionate doar o parte din medicamentele care le-au fost solicitate, deoarece nu toate există în nomenclatorul farmaciilor din judeţ.


Intră acum și în grupul de