Mos Craciun a venit mai repede la copiii de la Centrul social „Sfanta Vineri” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cel puţin 25 de copii proveniţi din familii cu probleme financiare şi-au regăsit vineri zâmbetul, după ce Moş Crăciun a venit mai repede decât era programat. Ce-i drept, fără manta roşie şi fără barba albă, Moşul şi-a trimis ajutoarele să-i ţină locul, iar ele nu s-au făcut de râs. Este vorba despre reprezentanţii a 9 clase din cadrul Colegiului Naţional “Petru Rareş” din Suceava, care sub coordonarea profesorului Mihai Airinei, fac acest gest an de an de sărbătoarea Naşterii Domnului şi de Paşte.

“De fiecare dată, tinerii voluntari merg la sediul “Centrului social pentru copii şi bătrâni – Sfânta Vineri” unde încearcă să aducă zâmbete pe chipurile micilor năpăstuiţi. “Ideea intrajutorării a pornit mai mult de la sine, când unul dintre elevi a lansat o propunere, iar un profesor s-a găsit să o coordoneze în realizarea ei”, declară coordonatorul acţiunii, profesor Mihai Airinei, care adaugă faptul că la acţiune “au participat benevol elevii din nouă clase ale colegiului, toţi banii provenind din economiile făcute de către elevi”.

Vineri, toţi banii s-au pus la un loc, iar câte un reprezentant al fiecărei clase participante la acţiune a participat alături de profesor Airinei la cumpărarea şi împărţirea cadourilor.

“Facem acest lucru de 4 ani şi ne dorim să-l permanentizăm. Nu ştim dacă va fi posibil, dar dorinţa elevilor de a fi alături de alţi copii mai defavorizaţi este imboldul necesar pentru a continua ceea ce ne-am propus”, a mai declarat Airinei.

Pe lângă cei 25 de copii care, au primit cadouri formate din dulciuri, fructe şi băuturi răcoritoare, şi care le-au mulţumit ajutoarelor Moşului cu un program de colinde, s-au bucurat de acţiunea Colegiului Naţional “Petru Rareş” şi circa 35 de persoane în vârstă pentru care elevii au lăsat la cantina Centrului mai multe baxuri de făină, ulei şi zahăr, absolut necesare preparării bunătăţilor de sărbători.


Intră acum și în grupul de