Sucevean trimis în judecată pentru ucidere din culpă, fiind învinuit de provocarea unui accident soldat cu un mort și patru răniți, la Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Un sucevean a fost trimis în judecată de procurorii din Gura Humorului în cadrul unui dosar penal privind ucidere din culpă, a anunțat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

Judecătorii vor stabili dacă bărbatul este sau nu vinovat de producerea unui teribil accident din seara de 20 septembrie 2019.

Atunci, în jurul orelor 22:00, pe  str. Piatra Pinului din localitate s-a produs un accident rutier soldat cu un mort și rănirea mai multor persoane.

Cercetările procurorilor relevă că bărbatul trimis în judecată a condus în acea seară un Volkswagen Passat, având direcţia de deplasare Gura Humorului către pârtia Şoimul.

La un moment dat, într-o curbă la dreapta, el a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu autoturismul marca Mercedes, condus din sens opus de către o tânără de 22 de ani din Frasin, ambele autovehicule fiind proiectate în afara părţii carosabile.

Din probatoriul administrat reiese faptul că vinovăţia producerii accidentului rutier revine conducătorului Volkswagenului, care rula cu o viteză de 80-81 km/h pe un sector de drum într-o curbă la dreapta cu vizibilitate redusă, fără iluminat public, unde viteza maxim admisă este de 40 km/h.

O cauză secundată a fost circulația în apropierea axului drumului a autoturismului menționat utilizând luminile de drum, pe un sector de drum fără marcaj longitudinal, vizibil pentru separarea sensurilor de circulație.

Accident cu urmări grave

În urma impactului a rezultat rănirea gravă a unei pasagere de pe scaunul din stânga spate al Mercedesului. Femeia a fost transportată la SJU Suceava, unde a murit la scurt timp. Moartea ei a fost una violentă, menționează procurorii, fiind cauzată de insuficiența cardio-respiratorie acută consecutivă multiplelor și gravelor răni suferite.

Pe lângă asta, și conducătoarea Mercedesului a fost grav rănită, fiind diagnosticată cu „policontuzionat prin accident rutier, observaţie fractură epicandil humeral stâng, fractură maleolă internă dreapta” , având nevoie de 55-60 zile de îngrijiri medicale.

Încă o pasageră din aceeași mașină s-a ales cu răni ce au necesitat 7-9 zile de îngrijiri medicale. O altă pasageră de pe bancheta din spatele Mercedesului de asemenea a avut nevoie de 7-9 zile de îngrijiri medicale.

Sursa citată precizează că dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de